Ha nascut un nou concepte en perruqueria d'home.
Vine i gaudeix d'aquesta nova experiència!!

New Barber – Perruqueria d'home a Sabadell \ Història

Història

HISTÒRIA DEL SECTOR DE LA PERRUQUERIA
El sector de la perruqueria és un sector que dona servei a les persones. Fa décades, aquest servei estava bàsicament dividit en dos; la perruqueria, que abarcava el mercat femení i infantil, les mares anaven a la perruqueria amb els seus fills i aprofitant els tallaven el cabell; i la barberia, on a més d’afeitar-se, es tallava el cabell. Aquesta última, era exclusiva per a homes. L’ofici de barber mai va gaudir de gran prestigi social. Actualment la imatge que es té d’un barber és la d’un senyor gran amb bata blanca amb un pot de colonia i poca cosa més que oferir a la vitrina d’un petit negoci iluminat per un trist fluorescent. New barber pretèn actualitzar aquesta vella imatge de la barberia i trencar aquest estereotip.

Afortunadament els temps han canviat i homes i dones comparteixen avui espais comuns de tot tipus amb total naturalitat. En aquest sentit, s’ha de reconèixer que les barberies o perruqueries d’homes no han sapigut adaptar-se als nous temps i pràcticament són salons en procès de desaparició. En aquest procès de “fusió”, les perruqueries han adaptat la moda masculina a les seves tècniques de tall i han menyspreat l’afeitat (quasi cap perruqueria presta el servei d’afeitat). Aquestes perruqueries posen el sobrenom d’“unisex” als seus cartells exteriors unit al seu nom comercial.

LA MEVA HISTORIA

El meu pare va començar en l’ofici de barber com a aprenent amb solament onze anys. Havia de pujar-se a una banqueta per a arribar a l’alçada del client i quan acabava la seva jornada laboral tornava a casa caminant tres quilòmetres entre arbres frutals ja de nit. Als tretze anys ja dirigia el seu propi saló en un poblet de la provincia de Múrcia i en 1958 va obrir la seva primera barberia a Sabadell (Catalunya).

En 1966 es va trasladar al seu propi local per el que hem passat quatre de cinc germans (¡tota una estirp de barbers!), actualment exercim dos; el major, a Badia del Vallès i jo fins el passat mes d’agost al carrer Ramón Jove (Sabadell).

Jo em vaig forjar a la barberia del meu pare, amb catorze anys, encara que vaig fer un curs particular per les nits els dimarts i dijous al saló de l’Alfonso Jiménez a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). Fou un curs de dos mesos solament, pero molt fructífer. I he de dir que el que vaig aprendre en el seu momento al 1988 amb aquest gran professional segueix sent avui la base tècnica i teorica dels meus treballs actualment.

El passat 13 de setembre de 2011 Newbarber va pujar la persiana amb un equip carregat d’ilusió en aquests temps difícils que corren avui dia.
Ningú sap que ens depararà el futur, però aquest professional que els parla se sent molt orgullòs de la història que el precedeix i agraeix a totes les persones (que han estat moltes) el que li han ensenyat (molt i molt bo) en aquests vint-i-quatre anys de carrera.

Afegir també als milers de clients que han passat per les meves mans, més els que passaran en un futur, són la raó de ser d’aquest projecte. Avui més que mai, em sento molt orgullòs de dir ben alt que treballo en l’oficio de BARBER.

Una salutació!

JOSÉ NAVARRO ALEDO.
Gerent de NewBarber.